zdbIeri, Ziarul de Bacău a lansat pentru cititorii și abonații săi varianta electronică (pdf). O să explic, foarte pe scurt, care-i diferența dintre ziar on-line și varianta electronică:

Ziarul on-line are o formă, un șablon, în care redactorii aruncă materialele, pozele, titlurile. Totul e standardizat și monoton vizual.

Varianta electronica este un ziar lucrat, aranjat în pagină de un tehnoredactor. Dacă-i dai ”print”, la imprimantă va ieși ziarul așa cum îl știți de la tarabă. Aproape. Lipsește hârtia specifică și dimensiunile. S-ar putea să vi se pară chiar mișto.

În rest, redacția rămâne la fel, sediul e tot acolo, Popescu-i tot director, iar Aurelian Chiscop a rămas același exigent șef de redacție.

Sincer, pe mine personal, decizia celor de la Ziarul de Bacău, de a nu mai ieși pe print, mă încurcă teribil într-un proiect personal, pe care am apucat să-l lansez.

Explicații suplimentare despre deciziile luate găsiți la ei pe sait.

Din câte am înțeles n-au renunțat permanent la tipar, însă revenirea pe tarabe e o chestiune organizatorică (și de timp). De aia am zis că ZdB-ul este flotant pe on-line.

N-am legat deciziile de la Zdb de forfota juridico-politică din ultima vreme, și nu voi permite nici comentarii în acest sens, așa cum n-am legat niciodată vreun ziar local de interesele vreunui partid, deși erau unele chestiuni evidente. 

N-am făcut-o nici măcar atunci când doi cretini au lătrat într-o emisiune TV, mai bine de o oră și jumătate, despre mine și televiziunea la care lucram atunci, deși habar n-aveau care era realitatea. 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!