cersetor vitelPoarta la români are o multitudine de semnificații, unele mai importante decât altele. De data asta vom vorbi doar despre două.

În primul rând este locul la care se uită vițelul, prostul. Nu intră, se oprește, pentru că nu cunoaște. Trebuie mânat de la spate ca să ajungă înăuntru, acolo unde îi e locul.

Mai este locul unde se opresc, sau sunt opriți, cerșetorii. Îi miluiești, dacă ai suflet de creștin, dar nu-i bagi în ogradă.

Președintele și premierul României s-au oprit în fața porții ambasadei Franței la București. Habar n-am de ce, însă s-au făcut de râs.

Nu i-am văzut pe Obama, Merkel sau alt șef de stat civilizat să se oprească la poarta ambasadei, fie și a statului francez. Au dat declarații de încurajare, au scris mesaje, au transmis condoleanțe, însă în incinte civilizate, interiorul ambasadelor, ca oameni importanți ce sunt, nu la poartă ca vițeii sau cerșetorii.

De dragul televiziunilor,  atât Iohannis cât și Ponta nu doar că s-au făcut de râs, însă, prin natura funcțiilor pe care de dețin, m-a umilit și pe mine.

Poate vă amintiți de „S’il vous plait, messieurs et mesdames, donne moi, s’il vous plait”.

obamaiohanisponta