Din câte informații am, cucoana de la Sănătate vine mâine în Bacău. Cică și la spital. Ăla județean că ăla municipal e trecut la Ministerul Culturii pe punctul de a fi declarat monument istoric în anul centenarului.

I-am urat să fie sănătoasă, nu ca sistemul pe care-l păstorește, că așa-i frumos și civilizat. Oricum, vine să ne povestească despre cât de repede va fi gata spitalul municipal, câte paturi vor fi alocate etc. Și eu ar trebui să mă prefac că o cred.

Oricum, dacă nu știe, dacă nu a fost informată, îi zic eu că vine în județul în care funcționează cele mai tari spitale din Europa, Asia și Uniunea Sovietică la un loc. Hai să văd eu care nu a întâlnit minuni la Moinești, sfinții doctori fără de arginți din Buhuși, minunile tehnicii mondiale de la Bacău și Onești etc. La ce minunății se petrec pe meleaguri băcăuane Iașiul e pistol cu apă, Bucureștiul e o păcăleală, iar în Viena doctorii și asistentele se angajează numai cu ștampila de la Bacău.

Apropo de angajare și de ștampilă, cică s-ar fi mărit șpaga. E mai mult de 3000 de euro.

Și mai este o mică chestiune. Cică se va ține o conferință de presă, pe undeva pe la Consiliul Județean Bacău. Dată fiind complexitatea și importanța evenimentului șoimii patriei din presa locală nici n-au fost chemați. Poate mâine. Dar, să fie sănătoși!