bc-vsDigi 24 face o emisiune-analiză numită „raport de ţară”. Vinerea trecută a venit rândul Bacăului. A scris Florin Popescu. S-a luptat cu Vasluiul. Am obţinut o victorie, amară – dar victorie.

Conform analizei invitaţilor Digi24 (foto-captură) i-am tăvălit pe vasluieni la toate capitolele. Eu zic, totuşi, că Vasluiul a câştigat la capitolul imagine, fie şi pentru că a fost asociat cu Bacăul.

M-aş fi aşteptat să ne măsurăm cu ieşeni, rivalii noştri întru şefia Moldovei. Însă, după cum ştiţi deja, nu sufăr de prea mult patriotism local, aşa că am concluzionat că poate aici ne este locul.

Am impresia (întărită şi de o discuţie avută ieri) că doar noi ne vedem buricul Moldovei şi într-un perpetuu război cu Iaşul. De la Bucureşti se vede altfel, mult mai uniform.

Şi apropo de susţinere şi de imagine, Vasluiul a fost susţinut de Porumboiu şi Andreea Răducan. Bacăul, de Eugen Şendrea. Nici urmă de „cei mai mari români”, ca să-l citez pe Dragoş Benea. Cred că au murit. Dar, totuşi, Şendrea mi se pare prea mult. Nu vreau să fac mai multe comentarii că mă enervez de dimineaţă.

vs bc