desteptareaUn individ fără cetăţenie, fără ţară, se numeşte apatrid. Cum se numeşte un parlamentar, în speţă un senator fără colegiu, fără cabinet parlamentar, fără să mai treacă prin colegiu măcar la mişto? Vă spun eu: Vasile Nistor. El a obţinut mandatul de senator în 2008 sub sigla PDL de pe locul doi. Între timp a trecut la PC pe post de număr doi după preşedintele Daniel Constantin. Dacă până la dezertare mai bântuia pe la Oneşti prin cabinetul lui Valerian Vreme, acum nici măcar nu mai trece prin Oneşti. Nici pe la Moineşti, celălalt municipiu în care ar putea să mai mimeze interesul faţă de electorat, nu prea trece deşi oraşul găzarilor e un adevărat fief conservator.

Dar de la sublima dragoste faţă de electorat să trecem la dragostea de arginţi. Va să zică înafară de salariul (indemnizaţie) de parlamentar, senatorul fără birou senatorial în Bacău mai cheltuie lunar cam aşa:

Materiale de întreţinere în medie cam 4000 de lei lunar. Ce dracu întreţine Nistor cu banii ăştia că doar nu văruieşte în fiecare lună biroul de la Casa Poporului? Ca să nu ziceţi că-s cârcotaş aflaţi că senatorii ceilalţi din Bacău Berca, Mardare şi Mitrea cheltuie ceva mai puţin, dar ei chiar au birouri senatoriale în teritoriu.

Şi în materie de angajaţi Nistor stă excepţional. El a plătit în august 81 de milioane cu titlul de „salarii personal bs”. În aceeaşi perioadă Berca, Mardare şi Mitrea au plătit salarii de aproximativ 40-50 de milioane de lei vechi.