Weekendul trecut am fost la două conferinţe de presă destul de importante. La o primă vedere, cele mai importante de după alegerile din decembrie 2012. S-au schimbat căpeteniile de la PSD şi PDL. N-am scris nimic şi nu am să-mi reproşez nimic, chiar dacă mulţi prieteni îmi spun că am greşit. Că, teoretic, atunci când te duci mai şi scrii. Ceva, puţin, dar scrii. Cu asta sunt şi eu de acord teoretic. Practic, nu m-a excitat nimic. Platitudini. Doi politicieni calculaţi, calmi şi, în esenţă, nespectaculoşi.

Cina cea de taină - varinanta PDL Bacău

Cina cea de taină – varianta PDL Bacău

Că deputatul Vreme e noul preşedinte PDL Bacău am mai scris, poate printre primii, dacă nu cumva primul. Că a făcut o conferinţă de presă în care şi-a expus ambiţiile şi planurile au scris mulţi. Ce ar mai fi de completat-comentat? Public şi o poză, ca să vedeţi cine-i stă alături, care-s penele rămase pe spinarea PDL după jumulelile succesive de anul trecut.

Vreme a rămas acelaşi calculatorist calm, care gestionează evreieşte orice resursă umană. Ce aş fi putut scrie despre conferinţa de la PDL? N-a zis ce-i cu primarii lipsă din lista de delegaţi. Mă îndoiesc că nu ştie exact ce-i cu ei, însă evită să ia o decizie radicală. N-a zis nimic nici de Berca. N-a zis nimic spectaculos de important, dar poate tocmai asta-i important acum pentru PDL.

Porumbeii PSD

Porumbeii PSD

Că Benea-i preşedinte se scrisese, scrisesem şi eu ceva. Care-s vicepreşedinţii PSD Bacău nu interesează pe nimeni, că nici n-are vreo valoare acest gen de funcţie dacă nu-i dublată administrativ. Că nu se împacă acum, în următoarele 3-4 săptămâni, cu Vlase sunt convins. Cum la fel de convins sunt că e doar o chestiune de timp să se împace.

Gestul cu ramura de măslin îl caracterizează pe Benea. El i-a trimis şi prazul lui Berca. Gesturile sunt de un impact emoţional şi mediatic imediat, dar atât. În rest ce să scriu? Nu s-a dezis de Hrebenciuc, nici măcar de Vlase.

Şi Benea, la fel ca Vreme, este tot un fel de evreu când vine vorba de resursa umană.

Mai rămânea să facă Avram o conferinţă de presă în care să ne spună cum nu se ceartă el cu Nistor. Ar fi fost un weekend politic de vis.