USR n-are vreun mare merit a invalidarea referendumului. Majoritatea membrilor lor au făcut doar figurație.

Niciun lider n-a ieșit hotărât să îndemne românii să voteze NU. A bolmojit ceva ăla de e președinte la ei și pe care nu-l cunoaște nici jumătate de partid.

În urmă cu vreun an și ceva l-au mazilit pe Nicușor Dan că ăla le zicea cu neimplicarea USR în acestă problemă. Acum ăia care l-au executat pe fondatorul USR au îndemnat la „neimplicare”.

Marii luptători pentru toate drepturile omului care l-au ras atunci pe Nicușor Dan au făcut exact ceea ce le propunea atunci mazilitul, s-au „neimplicat”. Nici la dezbaterile publice absolut decente și cu un nivel intelectual peste medie, cum a fost cea de la Cluj, n-au apărut.

De ce n-au ieșit cu pieptul în față, sau cu curu-n spate, după caz, să susțină nemodificarea Constituției prin participarea la referendum și aplicarea ștampilei la rubrica „NU”?

Ar fi ieșit nu doar șifonați, ci ar fi fost pastă de mici.

Le-a ieșit prin neprezentare.

Nu-i așa că e cam ca la curve?

Înafară de asta, USR are un uriaș beneficiu și nu este cel de imagine. Și-a exersat capacitatea de organizare în condiții reale. Aici le-a ieșit.

Însă, e ultima dată când PSD îi ignoră pe „neexperimentați”. Eu zic că de astăzi se pun pe ei. Vor încerca toate metodele: intimidare, cumpărare, destructurare internă cu ajutorul „acoperiților” plantați din timp în uniune.

Nici PNL nu va sta cu mâinile în sân.

Abia ăsta va fi mare lor test.