unprAstăzi, scriu despre 1 mai muncitoresc. Mai bine mai târziu, decât niciodată.

Încă n-am priceput cine-i UNPR-ul ăsta și ce vrea de la noi, însă, de 1 mai, a ocupat, clar, zona de stânga și stânga extremă și naționalistă a politicii românești.

Față de Uniune, PSD-ul pare partidul de centru, că tot se vorbea despre care-i partidul care va ocupa zona de centru a politicii românești. Gata! S-a încheiat licitația. PSD este partidul de centru.

De 1 mai, s-a văzut clar cum colegii de alianță ai lui Ponta, UNPR-iștii canibalizează PSD, utilizând întreaga simbolistică a partidului înființat de Iliescu: culori, mici, bere, adunări populare, discurs cu ”interesul național”.

Sau PSD ascunde gunoiul sub preșul UNPR, pentru a fi perceput partidul dintr-o stângă mai dulce, iar UNPR să fie extrema stânga, care rămâne la sub 2%, indiferent ce face.

Când Sechelariu dădea mici în Parcul Cancicov era făcut ”vătaf” de Iliescu.

Acum, ce-o fi fost la gura bătrânului comunist când a văzut chiolhanul cu mici și bere din piața Obor?

Pe surse am aflat că în dimineața de 1 mai, de la Bacău a plecat un autocar de mâncători de mititei și câteva mașini cu ștabii, care au mâncat berbecuț, cu generalul.

Faza mișto este că, la întoarcere, la Curtea Veche au ajuns două autocare. 

Eu știu că și-au propus să ajungă la un milion de membri, dar chiar să-ți dublezi numărul într-o singură zi, n-am mai văzut. O fi fost de la bere.