statisticaÎntrebare cu răspuns aproape ştiut: în Italia. Mai pleacă şi prin Marea Britanie, Spania sau Germania. Recenzorii au luat în calcul două categorii de drumeţi: pe termen scurt şi pe termen lung. În hârtii şi grafice nu apar cardiştii, şpringarii, peştii, curvele sau cerşetorii. Cică au dreptul „să nu spună nimic” iar rudele n-au zis nimic de ei.

Statistic ei există în diferenţa dintre numărul de băcăuani lipsă la apel şi suma celor plecaţi pe terem scurt, pe termen lung şi de tot. Ăştia din urmă sunt foarte puţini dacă luăm în calcul sporul natural care tinde spre zero. Număraţi haiducii ăştia ar fi vreo 15 mii. Cam mulţi mi-au ieşit. Or mai fi rătăciţi de care nu ştiu nici neamurile şi nici vecinii.

De care ştim sigur că au plecat demult sunt împrăştiaţi cam prin toată Europa de vest. Unii chiar au trecut oceanul. Nu mulţi că e mai greu cu vizele. Oricum Italia, rămâne greu de bătut în acest top, deşi Marea Britanie pare a fi pe primul loc în visele băcăuanilor rămaşi acasă pentru moment.

mult timp

mai putin timp