Valoare plusAcesta este titlul dar și tema emisiunii ”De Bacău” difuzată vineri seară de la ora 18.00. Am aflat povestea lui Andrei, un copil ce provine dintr-o familie cu posibilități materiale reduse.

Marian Pădureț, președintele asociației „Valoare Plus” ne-a povestit cum a ajuns Andrei să aibă o casă nouă, cine l-a ajutat să își îndeplinească visul.

Casa lui Andrei are o soră mai mare cu doar câteva lui, și este Casa lui Gheorghiță, un alt proiect caritabil al celor de la „Valoare Plus” și al sponsorilor ONG-ului.

Marian Pădureț ne-a mai dezvăluit și cine-s voluntarii care lasă tihna birourilor cu aer condiționat și vin să bată cuie în arșița soarelui de la Stănișești sau Podu Turcului sau despre relația cu autoritățile locale.

Evident că am aflat și alte povești de viață dar și cum se implică ONG-urile băcăuane în viața celor care soarta le-a fost potrivnică.

Emisiunea mai are o poveste, chiar dacă nu asta ne-am propus să scoatem în evidență, este povestea unui ONG micuț, relativ nou, dar care și-a propus lucruri frumoase.