Nicolaie-RuginaO nenorocire (de care nu se face vinovat decât, poate, tangențial) i-a reliefat public caracterul șchiop. Zic asta despre generalul numărător de izmene, politician, ministru, vicepremier, președinte de partid și încruntat, Gabi Oprea.

Un soldat de-al său a căzut în fața sa. În loc să oprească mașina, să vadă ce și cum, poate inutil, dar să-i fie alături amărâtului care și-a riscat viața pentru el, marele conducător de oști, cu interesul național în gură, a fugit sau l-a durut acolo unde crapă izmenele.

N-am să dau vreun exemplu din cartea de istorie, de ce înseamnă să fii general adevărat. N-ar fi corect față de eroii de acolo.

Dar generalul Nicolaie Rugină cred că nu s-ar supăra să-i amintesc de baia forțată pe care a făcut-o prin 2005, în zona Moinești-Comănești. Generalul nu s-a băgat în apă neapărat ca să salveze ceva sau pe cineva, ci pentru că acolo erau oamenii lui, băieții lui, niște jandarmi tineri, la fel ca polițistul de la rutieră mort, ieri, în misiune.

Poate n-a făcut mare lucru. Și-a udat izmenele trăgând de-o șufă, cot la cot cu niște trupeți. Dar a demonstrat că are inimă de general.

Putea și Oprea să să stea un minut în ploaie, pe asfalt, măcar de-o poză.

Filmările din 2005, făcute de Daniel Ciorcilă și rulate, luni de zile, de toate televiziunile naționale, sunt de-a dreptul spectaculoase, doar că nu le-am mai găsit pe nicăieri. Poza-i de la Florin Popescu și pare a fi de atunci.

Pentru cine nu știe subiectul cu polițistul și generalul Oprea:

Politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) a murit marti seara, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost transportat dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala. Initial, comunicatorii din Politia Capitalei au declarat ca acesta se afla intr-o misiune de fluidizare a traficului, iar abia joi au recunoscut ca acesta asigura fluidizarea traficului pentru coloana oficiala a lui Gabriel Oprea.