Aritmetica PSD este cel puţin şchioapă. Social-democraţii suferă grav la această materie. O dovedesc atât alegerile prezidenţiale din 2009 cât şi referendumul din 29 iulie. Parţial şi la localele din acest an. Va rămâne în istorie ţopăiala jenantă a lui Geoană cu „Mihaela, dragostea mea, am învins!”. Atunci, săracul preşedinte pentru o noapte a fost indus în eroare de cei care i-au „numărat” voturile. I s-a spus că poate să se declare victorios.

Anul acesta Şova, un personaj la fel de jenant, a ieşit şi a clamat victoria la referendum. A doua zi Dragnea şi-a cerut scuze în numele partidului, declarându-l pe Şova „obosit”. Şi atunci, şi acum există mai multe elemente comune. Atât Geoană cât şi Şova aparţin aceluiaşi partid, cel social-democrat. Şi atunci şi acum Antena 3 i-a susţinut necondiţionat. Eu le recomand să schimbe mâna, poate li se schimbă norocul.

Cu puţină atenţie PSD ar fi putut evita cele două situaţii jenante. N-am înţeles de ce insistă să se facă de râs. E posibil să fie ceva care mie îmi scapă.

Ce se întâmplă cu Viorel Hrebenciuc, altădată celebru pentru acurateţea calculelor sale, dar şi pentru eficienţa „aranjamentelor” sale? Ori n-a fost el la „butoane” (deci a fost tras pe dreapta), ori a început să dea rateuri grave (deci, trebuie tras pe dreapta).