Casuneanu UMB1Construirea centurii ocolitoare a Bacăului se amână din nou. Ce-i drept doar o lună şi un pic.

Dragoş Benea anunţase acum o săptămână că rezultatul licitaţiei pentru centura de ocolire a municipiului Bacău va fi cunoscut în câteva zile. Doar că ăia de la CNADRN n-au vrut să-l asculte.

Surse din instituţia bucăţilor de autostradă susţin că firmele participante la licitaţiei au primit o hârtie prin care li se cere să-şi prelungească termenul din scrisoarea de garanţie bancară până la data de 15 decembrie.

Documentele iniţiale prevedeau data de 8 noiembrie. Cererea a fost trimisă înainte de data de expirare a ofertei (6 noiembrie).

Chiar dacă pentru lucrarea de la Bacău s-au îngrămădit vreo 10 firme din toată România, se pare că meciul final se va juca (oarecum previzibil) între Umbrărescu şi Căşuneanu. Cei doi regi neîncoronaţi ai asfaltului au atât adresele din buletine în judeţul Bacău, cât şi bazele firmelor.

Aceleaşi surse susţin că Umbrărescu ar avea un uşor avantaj, ca preţ ofertat, doar că firma băgată la înaintare ar avea ceva probleme. De fapt n-ar avea mai multe documente (cum ar fi vreo trei bilanţuri).

Firma care a ofertat cel mai bun preţ se numeşte „SAPE” şi este proaspăt înfiinţată. (Informaţia este tot pe surse)

Se pare că amânarea cerută de comisia de licitaţie este cauzată tocmai de situaţia în care se află firma lui Dorinel Umbrărescu. Fac pariu că juriştii lui Căşuneanu n-au câştigat niciodată mai uşor vreo contestaţie. Intuiţia îmi zice

Pe 15 decembrie vedem pentru cine vine Moş Crăciun. Până atunci ar trebui să se rezolve cu expropierile.