Firmele de servicii funerare au dat de gustul banilor europeni. O societate comercială din Nicolae Bălcescu a depus un proiect cu o valoare eligibilă de 57.395 de euro, în care s-au solicitat bani pentru echipamente și mijloace de transport pentru desfășurarea de activități funerare. Finanțarea se va face prin Agenția de Plăți și Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP), prin intermediul Fondului European Agricol pentru Dezvoltarea Rurală (FEADR). Este vorba de Măsura 312 „Sprijin pentru crearea și dezvoltarea de micro-intreprinderi”. Proiectul firmei băcăuane a fost depus la ultima sesiune și, conform raportului de evaluare, a fost declarat eligibil. Încă nu s-a semnat contractul de finanțare pentru că n-a apărut raportul de selecție.

Firma s-a înființat anul trecut și se numește, sugestiv, FUNEBRISME SRL. 🙂

Întreprinzătorul din N. Bălcescu este depășit de unul din Suceava care a depus un proiect cu o valoare eligibilă de 106.000 de euro, pentru ca să dărâme un imobil vechi și să construiască pe locul respectiv un atelier pentru servicii funerare. Raportul de selectie este așteptat „zilele acestea”, conform conducerii APDRP.

Urmatoarea sesiune pentru Masura 312 se va desfasura în perioada 3-28 septembrie. Beneficiarii persoane fizice pot accesa până la 50.000 de euro fonduri nerambursabile iar micro-intreprinderile pot beneficia și de 100.000 de euro, dacă își desfășoară activitatea în sectorul transportului rutier. Întreprinderile individuale, societățile cooperative sau societățile comerciale, pot accesa până la maximum 200.000 de euro.