N-a mai rămas nimic din vechiul aeroport al Bacăului.
Astăzi, a fost demolat turnul de control, devenit pentru mulți ani emblema Aeroportului Internațional ”George Enescu”. Și asta nu din alt motiv decât că era cea mai spectaculoasă clădire dintre cutiile de beton construite în stil sovietic în 1971, care țineau loc de aerogară, birouri și alte angarale trebuincioase.  Acestea au fost dărâmate și ele zilele trecute.

A fost lăsat turnul ca un fel de trofeu. Politicienii aflați la guvernare s-au îngrămădit să asiste. A lipsit panglica.

Chiar s-a și aplaudat. Eu mi-am păstrat aplauzele pentru inaugurarea pistei, ultimul element pentru ca proiectul aeroportului internațional să fie rotund. Politicienii zic că foarte curând se va scoate la licitație și acestă ultimă lucrare, esențială pentru ca Bacăul să aibă un aeroport nu aerodrom.
La demolarea turnului de control nu s-au folosit explozibili, ci doar un utilaj care i-a perforat zidurile ca să îl prăbușească și să îl pună, astfel, la pământ. Oricum, operațiunea a fost pe cât de spectaculoasă pe atât de minuțios pregătită.
Ca un amănunt de culoare, parcarea aflată în imediata apropiere nu a fost evacuată. La câțiva metri de locul unde s-a prăbușit turnul erau parcate mașini de vreo două sute de mii de euro (la un calcul sumar).

Pe locul vechiului turn și în împrejurimi se va extinde parcarea, care va avea circa 300 de locuri. De câteva luni Aeroportul Bacău are un terminal nou de pasageri, un nou turn de control nou și alte utilități. Întreg proiectul valorează 57 de milioane de lei
Noul aerogară are o capacitate de trei milioane de pasageri pe an, dar a încheiat anul 2017 cu un trafic de 425.000 de pasageri, ceea ce îl situează pe locul șase în țară. De la Bacău se zboară spre nouă destinații din Europa și spre București, însă există un singur operator, Blue Air.