TurceaUnii au decis peste capul lui Turcea (nici n-aş fi crezut vreodată că se poate aşa ceva) că Judecătoria şi Parchetul aferent sunt cumva ineficiente ca aşezare. Şi s-a făcut deranj mare în ograda primarului. L-a chemat la ordine imediat pe senatorul Damian Drăghici (nu Marian!), iar pe Şova şi Benea i-a racordat la urgenţa situaţiei, de nu s-au mai aşezat pe scaune de atunci. Evident, glumesc.

Că Turcea se umflă ca broasca-n pai, n-ar fi o problemă, dar comite nişte neadevăruri, pe care nu vreau să le las aşa.

„Nenorocirea” este făcută de alţii, nu de PSD. Premierul e pesedist, ministrul justiţiei e pesedist, Parlametul e pesedizat. Cât de mincinos poţi să fii să spui că alţii sunt de vină? Şi cât de cretin poţi să fii să crezi asta?

„Grupul de lucru interinstituţional Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Ministerul Justiţiei şi Parchetul de pe langa Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a propus desfiinţarea a 30 de instanţe şii a parchetelor pe de lângă acestea”, printre ele şi cele din Buhuşi.

Însă, concluziile grupului de lucru nu vor avea niciun efect vreodată, dacă nu vor fi transpuse într-o inţiativă legislativă. Ori, pentru a avea sorţi de izbândă o asemenea iniţiativă, trebuie să fie pesedistă sau, măcar, uselistă.

Ce treabă au alte partide, parlamentarii băcăuani sau preşedintele Benea cu desfiinţarea, numai Turcea ştie. De aia am zis că se umflă ca broasca-n pai.

Găsiţi aici cine a lucrat la acest raport, care sunt criteriile de evaluare şi care sunt paşii următori.

Ăia din CSM, PICCJ sau Ministerul Justiţiei sunt proşti, numai Turcea e deştept. El are argumente, iar ăilalţi nu ştiu cum stă treaba pe la Buhuşi, pe principiul „n-au mâncat salam cu soia”.

Cine are timp să-l creadă pe Turcea, să-l creadă. Eu nu.

Mă întreb, totuşi, ce-l mână-n luptă. De ce ţine neapărat să nu-i plece magistraţii în Bacău?

Impozitul pe trei salarii nu-i un capăt de ţară. Oricum, cei mai mulţi dintre angajaţii  care mişună prin cele două instituţii sunt nebuhuşeni. Bani de benzină până în Bacău se mai găsesc. S-au găsit pentru alte nenorociri, dar pentru un proces în interesul buhuşeanului? Chiria pe spaţiu plecă oricum la Bucureşti. O fi având alte motive.