raport proiecte 2015 1Îmi este silă să vă mai povestesc despre tâmpeniile făcute de Turcea și oamenii săi în Buhuși. De aia nici nu mai scriu foarte des.

Știu atât de multe căcaturi despre ce se întâmplă acolo că ar trebui să scriu zilnic. Însă, nu mai vreau să mă încarc negativ. Totuși, nu pot să trec peste niște evidențe.

La începutul anului 2014, adică acum un an și jumătate, colegul Claudiu Banea „producea” un material despre o lucrare întârziată, care afecta direct câteva mii de buhușeni.

Materialul l-am publicat și eu integral pe acest blog.

La acea dată, Turcea susținea că „lucrările au fost executate doar în proporție de 40 la sută”.

La aproape doi ani distanță și două amânări, obținute în nu știu ce mod, de la ADR N-E lucrurile sunt identice.

Într-un document oficial, semnat (aprobat) și de Turcea, ajuns la mapele consilierilor locali, astăzi, se spune că până „la acestă dată au fost realizate 39,79% din lucrările contractate.”

Adică, nu s-a mai făcut nimic, aproape doi ani, la o lucrare finanțată din fonduri europene! Bă, da’ nimic!

Păcat că nu se fac arestări, în regim de urgență, pentru idioțenie, incompetență administrativă, bătaie de joc pe bani publici sau minciună publică.

Public integral documentul, nu de alta, dar poate mai interesează pe cineva de restul proiectelor din raport. De exemplu, ultimul e realizat în proporție de 17% și este contractat tot acum 4 ani jumate. Despre ăsta scriu ceva mai încolo după ce documentez cum și când trebuie obținute licențe speciale, de către cumetri.

Dacă lucrarea nu este finalizată, și n-are cum să fie, la 21 decembrie 2015, banii vor fi returnați Uniunii Europene. Adică, de la bugetul orașului Buhuși se vor plăti banii încasați de firmele prietene.

Caz în care UAT (Unitatea Administrativ Teritorială) Buhuși va intra într-un frumos faliment, cel mai probabil penal.

pozaultima amanare