TurceaLiderii județeni ai PSD Bacău s-au cam săturat de figurile primarului din Buhuși. Obrăznicia lui Turcea are la bază sacul de voturi pe care-l aduce partidului la fiecare scrutin.

Numai că într-un partid disciplinat precum este PSD excesele nu sunt trecute cu vederea. Turcea a uitat cine l-a făcut mare și a cam dat cu tifla partidului în ultima vreme.

Ultima măgărie pusă la cale de primar a cam umplut paharul. Așa că a primit un prim avertisment.

Măgăria:

Deși configurația politică a Consiliului Local Buhuși permite PSD să-și impună lejer viceprimarul, Turcea a hotărât că funcția va reveni lui Dan Teslaru, consilier PNL, bănuitul de serviciu, în sarcina căruia se pune o serie de trădări politice în favoarea primarului. Se spune că ar fi trântit cel puțin doi candidați liberali.

Negocierile:

Simțindu-se trădați, pesediștii buhușeni au cerut ajutorul Bacăului. Marți, Benea însuși a descins în Buhuși. Se pare că n-ar fi reușit să-l convingă pe cel mai mare politician în viață.

Motivarea:

Surse din interior susțin că argumentele lui Turcea au fost în număr de două.

Primul ar fi că în 2016 nu vrea să mai audă de PNL, iar o asociere la guvernarea locală ar duce la compromiterea PNL în ochii electoratului.

Al doilea argument depășește orice închipuire. Teslaru ar urma să fie folosit la ”semnarea recepțiilor de lucrări”. În realitate ”puterea” ar urma să fie deținută de fostul viceprimar, adică de președintele PSD, demisionar pe cauză de incompatibilitate.

Din punctul meu de vedere este un autodenunț.

Consecința:

Ieri, 9 consilieri PSD au boicotat ședința de CL în care urma să fie votat viceprimarul. Surse din PSD susțin că decizia de boicot s-a luat la cel mai înalt nivel.

Amenințări și consolări:

”Îi distrug. Îi iau bucată cu bucată. Peste două săptămâni convoc o extraordinară și va ieși cum zic eu”, ar fi urlat Turcea. S-o fi referit și la Benea?

”Măcar acum știu pe cine să ma bazez, am văzut cine-i lângă mine” ar fi zis ofuscat primarul când ieșea din Primărie, la braț cu Dan Teslaru (PNL) și Mihai Lupu (PDL)

Prima dojană oficială

Terorizați de Turcea consilierii PSD au refuzat să-și susțină candidatura la funcția de viceprimar. Dezamăgit, președintele PSD Bacău i-ar fi spus lui Turcea: ”Se pare că nimeni nu vrea să mai lucreze cu dumneata. E semn rău.” Primarul n-a înțeles nimic.

Pierderea sprijinului politic, fie și neoficial, din partea unui partid precum PSD este moarte politică sigură.