Lungu BercaTudoriţa Lungu va fi noul preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a PDL Bacău. Am zis „va fi” din simplul motiv că numirea se va face abia luni, în Biroul Permanent Naţional al partidului. Surse apropiate noului preşedinte susţin că a fost sunată de Blaga personal pentru a i se propune funcţia. Dar cum în politică nimeni nu zice „hop” până nu se vede în partea aialaltă de groapă, nici Tudoriţa Lungu nu e 100% sigură de funcţie.

Un alt pretendent este fostul deputat Adrian Popescu, cel care a îndeplinit mult timp funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei. Aceleaşi surse susţin că Popescu ar mai avea suficientă influenţă la Centru pentru a încerca o schimbare de decizie.

Sprijinul şi încrederea conducerii de la Bucureşti vor fi esenţiale pentru noua conducere interimară din Bacău.

Organizaţia se află într-o situaţie fără precedent: fără niciun parlamentar, cu o reprezentativitate jenantă la nivelul Consiliului Judeţean şi al Consiliului Municipal Bacău, fără niciun primar de oraş, cu maximum 10 primari de comune loiali, cu datorii istorice. Cu adevărat grav este, că şi aşa jumulită, organizaţia naşte patimi nebăuite, războaiele interne fiind extrem de intense.

Discreditarea noului interimar, cu orice preţ, va fi noul sport în PDL Bacău.

Pentru cine-i interesat, pot da în plic principalele acuze care i se vor aduce Tudoriţei Lungu sau lui Adrian Popescu.