Vrei să oferi un cadou deosebit persoanei dragi și încă nu ai găsit ceva care să te uimească?

Florăriile Expresii Florale din Bacău pot să-ți ofere soluția perfectă: trandafirul criogenat – noul trend în materie de flori decorative. 

El este de fapt o floare naturala înghețată. Singurul avantaj este ca nu se ofilește, dar fragilitatea sa este la fel ca a unui trandafir proaspăt.

Ultima fiță în materie de flori rezistă până la 25 de ani fără să aibă nevoie de udare și se găsește în orice culoare dorești.

Mădălina Bejenaru, de la Expresii Florale, ne explică de ce trandafirul înghețat este cadoul perfect și cum trebuie să-l îngrijim ca să ne bucurăm de el o viață întreagă.

„Moda trandafirilor rezistenți poate că încă nu a luat atâta amploare în Bacău dar noi promovăm acest curent care este cel puțin simpatic. Clienții noștri iau în calcul o serie de „beneficii” atunci când cumpără flori criogenate.

În primul rând anumitor persoane este foarte complicat să le cumperi un cadou, având în vedere că par a avea totul. Trandafirii criogenați te pot scoate din impas, ei reprezentând o idee creativă care va bucura privirile oricărei persoane, oricât de pretențioase.

Trebuie luat în seamă faptul că trandafirii criogenați sunt un cadou care va putea ramâne o amintire frumoasă a unui eveniment important și special din viață.

Datorită culorilor aprinse, trandafirii criogenați vor înfrumuseța orice încăpere, oricât de anostă ar fi.”

Criogenarea se face cu o aparatură specială care funcționează pe baza de vid. Metoda originală folosită pentru criogenarea trandafirilor este cea de înghețare a florilor, la minus 55 de grade, timp de 3 săptămâni, iar de aici și numele de “trandafiri criogenați”. Unii producători folosesc însă glicerina pentru conservare, alții folosesc substanțe speciale care extrag toată apa din flori, după care, pur și simplu, “pictează” trandafirii în culoarea dorită.

În România, importatorii mai aduc uneori și bujori, însă mai pot fi criogenate și alte flori precum anemonele sau garoafele.

Magazinele Expresii florale sunt deschise în supermarketul Cora și la Piața Sud.