Astăzi a fost inaugurat noul tomograf la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău. Aparatul este de ultima generatie, cu 16 slice-uri, cel mai performant din regiune şi l-a înlocuit pe cel vechi de 11 ani, cu numai un slice. Computerul tomograf a costat 1.300.000 lei (aproximativ 300.000 euro) şi a fost plătit cu bani de la Ministerul Sănătăţii – 485.000 lei, Consiliul Judeţean – 500.000 lei, iar diferenţa a achitat-o SJU dintr-un împrumut. Dotarea spitalului băcăuan cu noul aparat este o adevărată saga, începută în urmă cu mulţi ani şi care cuprinde un episod ilar petrecut prin 2008. Atunci, fostul Ministru al Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolaescu l-a redirecţionat spre colegiul unde urma să candideze, în Călăraşi, deşi pachetele erau inscripţionate de firma nemţească furnizoare cu adresa spitalului din Bacău.

La evenimentul de astăzi au participat atât conducerea Spitalului Judeţean (preşedintele CA Lucian Şova, managerul Dan Stoica), conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (directorul Mihaela Popescu) cât şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean (medicul Mihai Ichim, Petrică Mihăilă) în frunte cu preşedintele Dragoş Benea.

 Cea mai încântată de noua jucărie a fost, de departe, medicul Elena David, şefa de la radiologie. Discursul, eplicaţiile, zâmbetul permanent, comportamentul trădau o încântare de copil căruia i s-a dăruit, în cele din urmă, jucăria mult dorită.

 

 

 

La finalul prezentării s-a efectuat şi prima tomografie cu noul aparat pe o pacientă de 41 de ani.