RarJumătate din mașinile controlate în trafic de inspectorii RAR Bacău, în primele 3 luni ale acestui an, pot fi trecute la statutul de ”tigăi”.

Însă, exgrem de grav este că inspectorii RAR au descoperit 18 vehicule-sicriu sau bombe pe 4 roți (din 680 verificate), adică cele care prezentau pericol iminent de accident.

Din totalul vehiculelor cu probleme:

– 40,29% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere (proasta funcţionare a dispozitivelor de iluminare şi semnalizare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcţie, defecţiuni ale sistemului de frânare).

– 2,71% depăşeau nivelul maxim admis de poluare.
– 0,59% au avut probleme legate de identificare (vehiculul prezentat nu a corespuns cu datele din CIV privind: categoria, caroseria, marca, tipul vehiculului, codul motorului, seria motorului sau culoarea).
– 2,65% au avut neconformităţi din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (ITP expirat sau fals).

Nu-i vorbă, dar și ăștia de la RAR au ochiul format. Își dau seama ce și cum e cu autoturismul ”după cum calcă”, de la 200 de metri.

Zice asta, însă cu alte cuvinte, George-Adrian Dincă – Directorul General al Registrului Auto Român:

”Rezultatele controalelor desfaşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.”