Ceea ce promitea a fi o campanie electorală “deşteaptă” s-a fâsâit de la al doilea fluturaş şi la prima emisiune. Umbre, ceţuri, târnăcoape toate au dispărut ca un vis. Piesa de rezistenţă în cursa pentru Primăria Bacău este sloganul ăla idiot cu “specialist în fonduri europene”. Nea Georgiane, cu asta vrei matale să-l demolezi pe Stavarache? Ăia de-ţi iau banii, consultanţii, au făcut vreun studiu sociologic să vadă cât de tare-i doare-n cur de fonduri pe băcăuani? E undeva la 3%. Ia de bune ce-ţi zic. E gratis şi real. Nu te mai întâlneşti repede cu oferta asta. Şi mai am un argument. Atâta s-a mai lăudat Stavarache cu fondurile europene şi are atâta experienţă la aburit cetăţeanu’ cu subiectul ăsta, că te face repede KO.

“Demolatorul” lui Stavarache e puţin prăfuit şi n-are nici cravată. Că n-are cravată, nu-i bai, dar n-are nici măcar mânecile suflecate să cadreze cu acţiunea de demolare. E firmat tot, parcă se duce la mol să dea moartea-n puicuţe. E puţin cam “coco” pentru a-l demola pe Stavarache. Părerea mea. Eu îl cred că n-are ce face cu banii altora, însă se poate mima candidatura şi mai bine. Ar fi putut lua lecţii de la domn’ Sergiu.

Cum a dat soarele prin Bacău, Târnăcop a aranjat de nişte emisiuni. Laurenţiu Botin a anunţat, de vineri, că mâine e la TV Bacău. Nelu Broşteanu l-a furat repede şi a înregistrat înaintea lui Botin. Pentru că Impuls TV încă n-are emisie, dar are pagină de internet, Nelu s-a gândit să-i ia faţa lui Laurenţiu şi “a urcat” repede pe site o bucată din emisiune. Bună concurenţa asta. Mai află şi omul câte ceva.

Aşa am aflat că Târnăcop crede că-l are ca model politic pe Vladimir Putin. Eu zic că îl are pe Emil Constantinescu, dar nu s-a prins încă. Cea mai mare noutate propusă de Georgian Târnăcop este “un contract pe care îl va semna cu băcăuanii şi care îl va obliga să demisioneze dacă nu îşi ţine promisiunile electorale”. Asta e farsa CDR din 1996. Cu asta a defilat în campanie “preşedintele cu cioc”, dar demisii n-am văzut, cel puţin pe motivul invocat.

Oricum, candidatul se declară absolut independent şi promite “alte surprize” în perioada următoare. Abia aştept, că independenţa a cam început să-i miroase, iar al doilea fluturaş a fost o dezamăgire.

Dacă va continua aşa are şanse reale să se bată în procente cu Nicu Zaharia.