161-filmMihai Șuștac și-a luat valiza și s-a dus din Primăria Bacău. Asta vedeți și în afișul filmului de săptămâna aceasta. Zvonul demisiei din funcția de viceprimar a venit ciudat, imediat după ce a participat în această calitate la ședința Consiliului Local de vineri.

Până se hotărăsc Șuștac și Stavarache să vorbească public despre problemă, se pot face tot felul de speculații. De exemplu, umblă vorba că s-ar fi autodenunțat la DNA, că s-ar fi certat cu Stavarache, rău tare și de față cu mai multă lume. Că la mijloc ar fi vorba de mulți bani, iar procurorii își freacă mâinile și învârt brățările pe degetele arătătoare.

Poate, într-o zi, le va explica cineva celor doi, sau vor înțelege ei (deși mă îndoiesc profund că au capacitatea necesară) că funcțiile pe care le ocupă sunt publice, plătite din bani publici, unde se joacă de-a șmecherii cu bani publici.

Așa că ar fi necesar, absolut normal, dar, mai ales, obligatoriu să explice public orice decizie majoră, precum o demisie. Într-o conferință de presă, la un jurnal de știri sau într-o emisiune, printr-un comunicat de presă, cum vor domniile lor.

Nu poți să-ți dai demisia golănește vineri seara, poți aștepta ziua de luni, pe lumină.