PSDIeri, am fost invitat la o preafrumoasă conferință de presă. Dragoș Benea a anunțat că s-a semnat nu-ș-ce contract de servicii („Supervizarea construcţiei variantei de ocolire Bacău”).

N-am înțeles foarte bine ce treabă are Consiliul Județean cu asta, sau prefectura Bacău și mai ales deputatul Cosmin Necula.

Ce-i drept, am intrat mai târziu în sală (mi-am făcut un prost obicei să întârzii), însă am rămas siderat cu câtă nonșalanță vorbea deputatul despre centura Bacăului, dar mai ales despre autostrada Bacău-Brașov ca despre un fel de mare realizare a Guvernului Ponta, când ea este doar o linie trasată pe o hartă. N-are nici studiul de prefezabilitate, nu e bugetat, nu e nimic. Nu este prins în masterplanul UE.

La sfârșit, cineva s-a mirat cât de scurtă a fost conferința. Eu zic că nici nu voia să primească răspuns. El știe adevăratele motive care au cauzat inactivitatea participanților la conferința de presă.

Eu unul m-am săturat de ”centură”. Din 2004 tot aud de ea, de finanțări, pierderi de finanțări, licitații, anulări de licitații, bugetări, nebugetări, expropieri, trasee și paratrasee. Nu mai scriu decât când se bagă primul hârleț,  prima cupă de excavator.

Fac pariu că în niciun caz nu se va întâmpla anul acesta.

Iar despre autostrada lui Necula vor scrie urmașii mei într-ale jurnalismului.  

Aș fi putut să întreb cum se cheamă firma de consultanță, de unde este ea, și ce portofoliu are.

Aș fi putut să întreb ce finanțare există pentru șușaua de centură, ce sumă și la ce filă din buget este prinsă.

Aș fi putut să întreb când încep expropierile (care nu țin de licitație sau de aflarea numelui constructorului). Și multe altele.

Bineînțeles că știu răspunsurile, dar aș fi fost tăiat mustrător de mai mult de trei perechi de ochi, ca un dușman al poporului. Așa că am preferat să mă aliniez celor prezenți în sală.

În poză sunt cei trei participanți la conferința de presă (de la stânga la dreapta sau din spate-n față): Cosmin Necula (deputat PSD), Dragoș Benea (președinte CJ și PSD Bacău) și Dorian Pocovnicu (prefect Bacău).

Și poza asta are o taină pe care o voi desluși mai târziu.