anconaPentru o saptamana am trecut prin momente groaznice aici in Italia,,,,mama mea care munceste de 15 ani aici,,,,la negru fara contract,,,a facut o paralizie care ia afectat muschiul ocular si nu mai vede,,,

Dar ceea ce ma socat,,a fost faptul …cand am dus-o la Urgenta la Spitalul Universitar din Ancona…nu s-a pus problema ca santem straini,,,,ca nu avem documente,,. In 10 minunte au fost 5 medici langa ea,,,imediat i-au facut tomograf,,,,rmn,,,analize,,,tot ce era necesar. Sa nu iti mai spun de conditiile de spitalizare,,,am zis ca e hotel de 5 stele….am stat impreuna cu ea 2 nopti,,,ca la hotel,,,,de masa nu mai vorbesc…meniu la alegere ca la restaurant,,,,nu imi venea sa cred..ca nu miroase a clor,,,,ca nu sant gandaci,,,,,

Nu iti povestesc de calitatea medicilor,,,La final am fost surprinsa sa descopar un medic roman,,,,care ne-a indrumat cum sa procedam pt a nu plati 250 de euro pe zi recuperarea.

Ce a fost mai tragic,,,,birocratia de la noi de la Casa de Asigurari Bacau,,,,am trimis spaga….ca sa ne trimita cardul international de sanatate

Da,,,spitalul se cheama,,Torrette..e cea mai mare clinica din regiunea Marche.

Daca e grav,,,,e cod rosu,,,apoi urmeaza,,,galben si verde. Noi nici macar nu am fost identificate cu cod,,,cu toate ca in sala de asteptare erau 50 de persoane.

Pentru mine a fost ca un miracol….nu ma asteptam.

Am ramas placut surprinsa,,si chiar ma gandeam,,,,,Romania oare cand v-a ajunge la nivelul acesta? Inclin sa cred,,,ca niciodata.

Sant mandra ca muncesc aici….desi mi-ar fi placut sa o pot face acasa…aici am gasit respect ..oameni minunati ,,,si spun cu mana pe inima…ca ma trateaza ca din familie.

Daca esti corect si iti vezi de treaba ta….ei te apreciaza,,si te trateaza bine,,,in zona asta santem putini romani….vreo 10 …dar nu ne facem tara de rusine.

Explicație:

La materialul ”Îmi cer scuze că-s român” a adăugat un comentariu o veche prietenă de-a mea, aflată acum undeva în Italia. Nu ne-am mai văzut de vreo 20 de ani. De aia m-a și surprins. Nu l-am publicat intenționat, pentru că merită citit separat.

Titlul este un citat aproximativ dintr-un comentariul primit ”pe privat”. Mi s-a părut de-o încărcătură emoțională dramatică.

Textul e brut, fără nicio corectură, fără diacritice și cu niște ghilimele în plus, în schimb cursiv și perfect citibil. Sublinierile sunt ale mele. Am scos referirile stric familiale din text, deși erau extrem de dure.

Poza-i de pe contul de facebook al autoarei și e făcută în Ancona 🙂 .