romeo-stavarache-si-ana-mariaMi-a scris o doamnă avocat în numele altei doamne aflate la necaz mare cu soțul. Mai jos chiar o să puteți citi integral epistola.

Deși n-am fost printre preferații domnului în cauză, aș putea zice chiar altfel, voi îndrăzni să-i fac o sugestie cu privire la strategia de comunicare abordată. Prima și ultima gratuită, la următoarele emit factură.

Tot factură emit și pentru următorul comunicat care-i doar răspuns la inepțiile scrise de alții.

Sugestia ar fi să renunțe la sfătuitorii de acum. Renunțarea se poate face și prin împușcare sau spânzurare, ca să fiu în ton zvonul combătut.

Epistola, scrisă într-o cruntă limbă de lemn, dezminte că Romeo Stavarache, primarul arestat și suspendat al Bacăului, ar fi pățit ceva în Penitenciarul Bacău.

Ana-Maria Stavarache, soția acestuia, n-are nicio treabă în povestea asta. E doar consoarta arestatului.

Introducerea nevestei într-o poveste de asta cu pușcării, spânzurări sau alte nenorociri relevă doar o mare slăbiciune. Nu impresionează și, mai ales, nu convinge pe nimeni.  Mai mult irită.

Mai rămâne să invoce copilașii, să se jure pe mamă și să organizeze mitinguri de susținere.

O dezmințire scurtă, concisă și semnată de Romeo Stavarache era mai bună decât orice. Poate întărită și de o declarație din partea conducerii Penitenciarului Bacău. Nu? (deja-s la a doua sugestie)

Și, apropo de avocați, e prima oară când un avocat angajat de Romeo Stavarache face onoarea de a comunica, fie și în scris, cu ziariștii băcăuani. Să fie într-un ceas bun, nu în ăla târziu!

Mi-am ales cu mare grijă cuvintele, pentru că acest material putea fi scris în multe feluri.

 

Apel  la respect

 Astăzi, când eu și familia mea trecem prin momente dificile, îndemn în mod public la respect și echilibru, din postura de soție a unui om care a crezut toată viața în aceste valori.

 Este regretabil că instituții media prestigioase au decis să difuzeze materiale în care s-a vorbit despre o presupusă încercare de sinucidere a soțului meu, citând surse ”de încredere, dar care au dorit să-și păstreze anonimatul”. Nimic mai neadevărat! Soțul meu a avut și are un comportament demn și cu încredere că justiția își va face datoria. Nu a încercat nicio clipă să recurgă la un act extrem ci, dimpotrivă, se pregătește pentru următorul termen de judecată, din data de 22 august. Cei care au avut ocazia să îl cunoască cu adevărat, știu că soțul meu este un om care crede în Dumnezeu și care, ca orice bun creștin, nu s-ar gândi nicio secundă la o astfel de soluție.

 Nu doresc ca soțul meu să fie privit cu compasiune, dar nici nu doresc ca persoana sa să devină obiectul unor știri de presă nefondate, bazate pe zvonuri inexplicabile și neverificate.

 Mulțumesc tuturor celor care  au ales în această perioadă să fie alături de familia noastră și le mulțumesc jurnaliștilor care au relatat despre cazul soțului meu cu profesionalism și echilibru.

Cu respect, 

Ana – Maria Stavarache

Poza-i din Click și mi-a amintit că semnatara scrisorii a fost o prezență extrem de discretă în viața publică băcăuană, în cei 10 ani de când Romeo Stavarache este primar al municipiului.