“Stavarache anunță că Bacăul vrea să-şi facă singur şoseaua de centură”. Că Stavarache stă cu degetele-n priză n-ar fi o problemă. Surpriza e că mai sunt vreo câţiva care-l ţin de mână. Asta e cea mai tare pe care am auzit-o în ultimii ani. De fapt am citit la Florin şi Ionuţ. Bine că nu m-a chemat nimeni la manifestarea la care s-a făcut afirmaţia. Adică vrea să facă el şoseaua de centură a Bacăului. Era să mor de râs. Probabil că îi este ruşine că a participat la inaugurarea şantierului alături de Tăriceanu în urma cu câţiva ani. Şi vrea să se scoată cumva.

Oricâtă voinţă politică, bune intenţii, camioane de bani ar avea Stavarache există o micuţă problemă: legea. Cum poate investi Consiliul Local Bacău un singur leu pe teritoriul altor unităţi administrativ teritoriale? Cine cumpără terenurile, cine face exproprierile, în proprietatea cui ajung?

Dacă îmi dă cineva scris care este construcţia juridică (fără schimbarea legilor) ce ar da posibilitatea ca Bacăul să bage bani într-un obiectiv care n-are niciun centimetru pătrat în municipiu eu sunt dispus să-mi cer scuze public pentru materialul de faţă.

Şi dacă ar fi cum zice Stavarache eu tot n-aş fi de acord să i-o dea pe mână. Oricum o va face mai târziu şi mai scump decât orice Guvern. Portofoliul lui Stavarache n-are nici măcar un obiectiv finalizat fără întârzieri majore şi fără costuri suplimentare uriaşe. Cât de curând voi scrie şi pe această temă.

Sau era o glumă electorală de-a lui Romeo şi eu am muşcat-o ca alegătoru? 🙂