Stavarache s-a certat cu geografia. Da’ rău tare. Deşi este un primar destul de plimbat prin Europa, are şi nu-ş ce funcţie pe la o instituţie de la Bruxelles, probabil că se ocupă altcineva de cumpăratul biletelor de avion. La marea întâlnire cu „anticorupţia” şi-a început discursul cu o poveste de la începutul carierei sale de primar: cum a participat la nişte cursuri de profil prin 2005. De aici nu mai ştiu să vă povestesc unde, ce şi cum, pentru că Stavarache m-a băgat în ceaţă. „Cursurile s-au ţinut în Olanda, mai precis în capitala Haga” (citatul e aproximativ ca formulare şi foarte precis ca locaţii menţionate).

Zic: şi-o fi schimbat Olanda capitala şi n-am fost eu atent. Şi dau fuga la wikipedia. Nu. Capitala Ţărilor de Jos este, în continuare Amsterdam.

Există totuşi o explicaţie pentru confuzia făcută de Stavarache. Amsterdam este capitala oficială conform Constituţiei. La Haga (neerlandeză Den Haag, sau oficial ’s-Gravenhage) se află sediul guvernului, reşedinţa regală, precum şi cea mai mare parte a ambasadelor.

PS: Da’ eu cred totuşi că Stavarache a greşit intenţionat, doar aşa ca să-i stropească pe olandejii ăştia care nu vor să ne bage-n şenghen şi mai au şi culoarea pedeleului. Nici finlandejii lu’ madam Ulla nu ne vor în şenghen, dar Stavarache a fost respectuos şi nu le-a mutat capitala de la Helsinki.