sala_polivalenta_bacauPe principiul „nu contează cum şi cine, doar să se facă odată”, toată lumea este extaziată de soluţia mutării „polivalentei băcăuane” în ograda Companiei Naţionale de Investiţii.

Unii aplaudă ca pinguinii că polonezii care au câştigat licitaţia pentru execuţia sălii polivalente sunt în faliment. 

Însă, eu am mari nelinişti în ceea ce priveşte jongleria asta. Mai că nu dorm noaptea. Mă gândesc să nu trebuiască să-i despăgubim pe polonezi după modelul patentat de PSD şi Bechtel. Adică şi fără polivalentă şi cu banii luaţi.

Am citit cu atenţie documentele publicate pe saitul primăriei băcăuane şi nu am găsit o grămadă de informaţii aproape obligatorii.

de exemplu:

1. Care este valoarea investiţiei de până acum? Câţi bani s-au cheltuit de la bugetul municipiului din 2011 până acum?

2. Care este situaţia juridică a contractului încheiat de municipalitate cu grupul de firme polono-finlandez (Polimex-Mostostal şi Instankon)? A fost reziliat? Dacă a fost, atunci la cererea cui, în ce condiţii s-a făcut şi când?

Mai am întrebări de acestea, însă aştept „opoziţia” din Consiliul Local să-mi răspundă măcar la ăstea.

Nu aştept răspunsuri de la „putere” pentru că, am impresia că la 70% nu mai este obligată să răspundă. 🙂

Mă întreb şi care sunt consecinţele asupra combinatorului care i-a adus pe polonezi în Bacău şi în România (din câte ştiu singurul lor contract era în Bacău).

Arata aşa mişto pe planşă polivalenta asta, încât chiar îmi doresc să se realizeze până în 2015. Însă, tare îmi este că se va repeta povestea cu stadionul şi că peste vreo câteva luni vom auzi de investiţii în reabilitarea şi reamenajarea vechii polivalente. 🙂