31 ianuarie 2012 este ziua în care Stavarache a urcat în galeria marilor umbre băcăuane. Mai ţineţi minte campania electorală din 2008, afişele cu umbre? Extrem de eficientă.  Practic Romeo Stavarache îi băga pe toţi contracandidaţii într-un borcan şi le punea o etichetă pe care scria mare HOŢI şi cu litere mai micuţe, dar lizibile şi vizibile, erau trecuţi PSD, Sechelariu, Iacobov, Hrebenciuc etc. A prins foarte bine, iar Stavarache a primit al doilea mandat de la băcăuani. Ieri, Stavarache a oficializat alianţa cu PSD  prin trecerea celor două bugete braţ la braţ cu foştii inamici de moarte. Astfel, Stavarache s-a transformat  într-o umbră pe propriile afişe. Dacă până ieri mai putea tăgădui alianţa cu pesediştii, de astăzi nu prea mai poate. Frăţia de bani este cea mai sfântă în politica şi cea mai vizibilă.

Declaraţiile anti PSD şi anti Hrebenciuc sunt atât de multe şi de dese în istoria politică a edilului băcăuan că l-am şi crezut la un moment dat. În 2004 părăsea PUR-ul pentru că Felix făcuse alianţă cu PSD. La PNL i-a executat pe cei din garda veche pe motiv de colaboraţionism cu PSD (a şi fost cartea lui câştigătoare). La parlamenarele din 2008 retorica anti PSD a fost singura  folosită. Afişele candidaţilor PNL aveau într-un colţ litera H (de la Hrebenciuc) tăiată. În turul doi de la prezidenţialele din 2009 a stat ascuns, Geoană pierzând cu brio în municipiul Bacău. De la constituirea USL şi până ieri, Stavarache a fost în disonanţă cu liderii de la Bucureşti ai PNL. Chiar a şi cedat postul de vicepreşedinte al CJ, lăsat liber de PDL, în favoarea PC.

 Într-un comunicat, primit toamna trecuta de la PNL, Hrebenciuc, Iacobov şi Sechelaru erau nominalizaţi drept cel mai mari inamici (foto 2). Aş putea zice că-s umbrele de pe afiş (foto 1). Iar dacă luăm în calcul locul lăsat liber de Sechelariu în PSD (în politică,) aş putea zice că Stavarache i-a luat locul nu numai la cârma oraşului, ci şi în afişele electorale.

 

Apropo de Hrebenciuc, face ce face H-ul şi are primar în Bacău. În 2000 la înregimentat pe “independentul” Sechelariu, acum la încorporat în USL pe “liberalul” Stavarache.