lista lui StavaracheSurse juridice susțin că Romeo Stavarache, Liviu Goian și Liviu Cenușă au fost eliberați din penitenciarul Bacău și puși în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.

Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție la contestațiile celor 3 inculpați împotriva deciziei Curții de Apel Bacău din 25 august, prin care se menținea arestarea preventivă.

Romeo Stavarache rămâne suspendat din funcția de primar, neavând cum să-și exercite competențele din bucătăria familiei.

Interesantă este lista de martori.

Mai jos public integral încheierea de ședință, așa cum am primit-o:

Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Stavarache Romeo, Goian Liviu şi Cenuşă Liviu Vasile împotriva încheierii din 25 august 2014 a Curţii de Apel Bacău – Secţia penală, cauze minori şi familie, pronunţată în dosarul nr. 504/32/2014. Desfiinţează încheierea contestată şi rejudecând: În baza art. 205 alin.10 Cod procedură penală, a art. 242 alin.2 Cod procedură penală, a art.218 alin.1 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpaţii: – Stavarache Romeo – Goian Liviu şi – Cenuşă Liviu Vasile cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 03 septembrie 2014 până la data de 02 octombrie 2014 inclusiv, măsura urmând a se executa, de fiecare inculpat, la adresa menţionată. În baza art. 221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii au următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; – să nu comunice cu alţi participanţi la comiterea infracţiunilor pentru care sunt cercetaţi (inculpaţii Apostol Constantin, Căşuneanu Costel), cu martorii Rusu Costică, Rusu Viorel, Pădureanu Stelian Leonard, Cartas Titi, Armaşu Daniela Isabela, Ciubotariu Gabriela, Ciucă Luminiţa Viorica, Goian Claudiu Robert, Iliuţă Radu Cosmin, Oţetea Teodor, Ţiprigan Ioan, Vinerică Clementina, Salomia Victor Dumitru, Done Cristian Eugen, Rîpă Alina, Şoşu Constantin, Onică Nicolae, Gioseanu Constantin, Tomozei Maria, Balcanu Dan şi Radu Constantin, cu excepţia martorilor de până la gradul al IV-lea inclusiv, domiciliile acestora fiind indicate în rechizitoriul emis de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău în dosarul nr. 107/P/2011 la 23 iulie 2014. În baza art. 221 alin.4 Cod procedură penală, inculpaţilor Stavarache Romeo, Goian Liviu şi Cenuşă Liviu Vasile li se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Desemnează ca supravegherea respectării măsurii şi a obligaţiilor din prezenta să fie realizată de organul de poliţie în a cărui circumscripţie locuiesc inculpaţii. Prezenta încheiere se comunică, de îndată, inculpaţilor la locurile de deţinere, organelor de poliţie de la domiciliile inculpaţilor, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor şi organelor de frontieră. Dispune punerea în libertate, de îndată, a inculpaţilor: – Stavarache Romeo – Cenuşă Liviu Vasile şi – Goian Liviu Cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea contestaţiilor rămân în sarcina statului. Onorariile parţiale ale apărătorilor desemnaţi din oficiu, în sumă de câte 25 lei pentru fiecare inculpat, se plătesc din fondul Ministerului Justiției. Definitivă.