Stadion InimaBacaului.roRomeo Stavarache a salvat stadionul municipal. Serios! El a pus capăt poveştii cu demolarea. Astăzi, la o conferinţă de presă despre al cărui subiect principal voi scrie ceva mai târziu, primarul municipiului a afirmat că aici se va investi, pentru ca echipa municipalităţii să aibă unde juca dacă va promova în prima ligă.

Mai demult, nişte oameni răi au vrut să-l dărâme, iar acolo să facă beizadelele lui Căşuneanu nu-ş ce clădire de birouri, moluri, rezidenţiale de astea. Există şi o hotărâre de Consiliu Local în acest sens şi un PUG-PUZ, cred. Principalul argument pentru demolare era că „e putred”, stă să cadă, se dărâmă, are structură şubredă, infiltraţii, pericol total pentru spectatori. Nu ştiu dacă a văzut cineva vreodată „studiul” care certifica asta.

Nostalgicii care se învăţaseră cu stadionul la Tic Tac şi li se părea frumos erau, cu siguranţă, de-ai lui Sechelariu şi se opuneau progresului.

Eu am crezut, tot timpul până astăzi, că lui Romeo Stavarache i-a căşunat pe stadion, că el vrea să-l dărâme, ca să-i facă în ciudă lui Sechelariu. Nu-i adevărat, doar mi s-a părut. Astăzi primarul Bacăului a promis că bagă-n în fosta arenă „Dumitru Sechelariu” două-trei milioane de euro, că-l face de Liga 1.

stadionInfiltraţiile sunt doar la una din peluze, poate la amândouă, însă se poate remedia situaţia (Leonard Pădureanu dixit). Federaţia de Fotbal schimbă gazonul, aia de Atletism bagă bani în pistă, noctură este, parcări sunt, scaunele, varu şi cimentul vin de la Primărie, înţelegere este de la toată lumea. Echipă ne mai trebuie.

Apropo de motive, stadionul a revenit la Primărie de la 1 ianuarie 2013.