dsaAtât cât costă de astăzi biletul la autobuzele familiei Sechelariu.

De ceva vreme Deşteptarea se gudură ca un câine de pripas pe lângă gardul boierului, în  aşteptarea vreunui codru de pâine.

Că la CET nu mai sunt probleme, că străzile din municipiu sunt asfaltate ca la Maranello, că în  parcul Cancicov cântă privighetorile, iar fostul ştrand al tineretului e ultima invenţie în  materie de etertainment pot să înţeleg. De altfel, pricep repede şi destul de multe, zic eu  despre mine.

Însă, cum Bacăul a ieşit singur din criză, ca un falus din chiloţii economiei româneşti, n-am  priceput. Mă rog, nici nu sclipesc în materie de economie aplicată şi management, ca alţii.

M-am prins greu de ce se ridicau atâtea osanale. Este vorba doar de majorarea preţului la biletele şi abonamentele la transportul public.

De la 1,8 la 2 lei biletul. 11%!

S-au umilit atât de tare încât au fost în stare să scrie ceva de genul că bine i-a făcut Romeo Stavarache lui Dumitru Sechelariu când nu i-a acceptat scumpirea biletelor şi ca bonus la executat în afacerea Kaufland-Transport Public.

Dacă eu sunt exagerat cum traduceţi voi: „Parteneriat Primarie – Consiliul Local – Transport Public: Biletele de autobuz nu s-au scumpit din 2008 „.

Cred că se râde mult acum în Primăria Bacău.

Din 2008 motorina s-a scumpit cu 82% iar indicele pretului de consum (potrivit INS) a crescut cu 23%.

Stavarache a permis creşterea preţului la bilete cu doar 11% iar la abonamente cu 9%. Şi este aplaudat :).

Merită aplauzele, însă pentru altceva decât pentru ce-l ovaţionează Deşteptarea.

Bonus ratat: nu vreau să mă gândesc ce emisiune scârboasă ar fie ieşit la TV Bacău – dacă ar mai fi existat.