Parteneriatul încheiat anul trecut intre Asociația Județeană de Fotbal Bacău și FLVW (Federația Regională de Fotbal din Westfalia / Germania), ce a avut deja primele doua „episoade”, este pe cale sa bifeze un alt eveniment.

De aceasta data, ca partener al forului fotbalistic băcăuan se afla o alta federație din Westfalia, respectiv Federația de Tineret și Sport a Landului Nordrhein-Westfalen.

Aceasta invitație nu este adresata exclusiv fotbalului, ci mai multor discipline sportive (14 la număr) ca înot, atletism, judo, etc. Practic, tinerii sportivi din Bacău vor avea posibilitatea sa participe, în intervalul 10-18 iunie 2017, în metropola Ruhr (Germania) la cea de-a 2-a ediție a celui mai mare Festival Sportiv din Europa, respectiv Jocurile Ruhr-ului. Pe lângă partea sportiva, scopul acestui Festival Sportiv este acela de a crea emoție și diversitate, precum și pentru promovarea schimbului intercultural între națiuni diverse, știut fiind faptul că, pe lângă țara gazdă, vor mai participa alte 15 țări europene.

Se estimează prezența a peste 1000 de sportivi și tineri din țări diferite. Orașele care vor găzdui acest eveniment de calibru vor fi Dortmund, Haggen si Hamm.

„Consider acest eveniment dedicat sportivilor și tinerilor ca unul foarte interesant pentru Municipiul Bacău prin prisma numărului mare de participanți, din 16 tari, dar și a costurile, foarte mici, pe care ar urma sa le suporte partea băcăuana, respectiv cheltuielile de transport și, eventual, cele legate de echipamentul de prezentare”, a declarat Cristian Sava – președinte AJF Bacău.

Pana la deschiderea oficiala a „Ruhr Games”, organizatorii au invitat liderii de grup ai țărilor participante la o întâlnire de lucru în perioada 4-9 septembrie 2016, la Hamm, costurile de cazare și masă urmând a fi suportate de organizatori.