wwwOrășelul Buhuși este, de mult timp, un padoc mai mare. Câini comunitari sunt peste tot acasă, fix ca-n cele două poze.

Prima este din centrul târgului iar cea de a doua este din fața primăriei. Închipuiți-vă ce-i printre blocuri sau la două străzi mai încolo.

Ei, în condițiile astea, este aproape imposibil să n-ai și cazuri de oameni mușcați de conlocuitorii cu blană. Zic și eu, că n-or fi toți educați să mănânce cu furculița.

cainii de la primarieÎnsă, dacă ai norocul ăsta, mai bine vii direct la Spitalul Județean, că la cel din Buhuși n-au elementarul ser antirabic.

I s-a întâmplat zilele trecute fiului unui prieten de-al meu. La „Urgențe” l-au sfătuit să ajungă la Bacău sau să-și cumpere antirabicul și tratamentul ulterior (alte 3-4 injecții).

Sigur că tăticul a ales varianta Bacău, pentru siguranță.

Așa mi-am dat seama că spitalul din Buhuși a fost „modernizat” ca să-și facă primarul și neamurile lui, politice sau de afaceri, câte un selfie.

Le propun să cheme un fotograf profesionist de la Bacău, din strada Ștefan cel Mare, nr. 4. Să le facă ăsta poze, încadrate corect și legal, cu toate lucrările de la Spitalul Orășenesc Buhuși. Poate începe de la gardul cu luminițe, parcare, geamurile termopan, până la aparatură medicală, mașini de spălat sau centrale termice. Nu știu cum se face o poză cu falimentul. Dar profesioniștii de la adresa de mai sus ar trebui să știe.

Pozele nu-s făcute de mine. Aș fi consumat inutil energie. Este plin netul de poze cu javrele primarului din Buhuși. Mai exista și varianta să sun un prieten. Pe oricine ai suna din Buhuși să facă o poză de la geamul bucătăriei sau dormitorului prinde în cadru și un câine maidanez.

Precizare: părinții copilului mușcat sunt amândoi plătitori serioși de asigurări de sănătate, de ani de zile. Lucru extrem de rar la Buhuși.