irina petrescuHarvard, doctorat, no shit, cum ar zice franțuzu. Spiru Haret, fără frecvență, asta da.

Parcă văd că asta va fi concluzia care s-ar putea trage după mandatul de Ministru de Finanțe al duduii Ioana Maria Popescu.

Această Ioană, de altfel admirabilă din punct de vedere al ”școalelor” absolvite, care s-ar descurca precum peștele în apă într-o structură occidentală, oricare ar fi ea, guvernamentală, academică sau doar privată.

La noi, în Guvern, îi prevăd un mare și răsunător fâs.

Opoziția a tăvălit-o deja. N-am observat să-i fi luat partea vreun finanțist greu de la PSD (că au), nici măcar diletanții lui Voiculescu, nici însuși Ponta.

Ăștia, ai ei, o trimit deja la păscut cu caprele. O să-i pună tot felul de capcane și piedici pentru a demonstra superioritatea sistemului autohton osificat.

Eu zic că premierul a numit-o din greșeală, convins fiind că va avea probleme cu garnitura a 3-a și abia atunci ar fi venit cu altă soluție, cea salvatoare.

Partea cea mai proastă este că, după mandatul Ioanei Petrescu, dinozaurii din toate domeniile vor rânji la văzul unei hârtii de la Harvard, Princeton sau Oxford și-ți vor replica filosofic: ”Șterge-te la cur cu ea!”.