mioriteiIonuț  Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău, zice că până la jumătatea lunii iulie, adică peste vreo 10 zile, ar cam fi gata cu asfaltarea pe Mioriței.

Eu zic ”să-i fie gura aurită!”, însă nu cred că a luat în calcul numele și istoricul asfaltatorului. Dar, poate are totuși dreptate.

Cât despre faptul că ”Primăria municipiului Bacău continuă lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale din oraș, conform termenelor asumate anterior”, aș zice doar că unde-i contract nu-i tocmeală.

Se poate asfalta și fără Stavarache. Aproape sigur.

Așa că se lucrează pe trotuarele de pe străzile Calea Moldovei (partea stângă pe tronsonul situat între podul peste pârâul Bârnat și intersecția cu strada Austrului), Calea Republicii (partea stângă pe sensul de mers către București), George Bacovia, Ion Luca și Păcii.

În cursul săptămânii viitoare vor începe lucrările pe trotuarele de pe străzile Banatului, Cuza Vodă, A.Iancu și Apusului.

 În cartierul Bistrița Lac se vor finaliza lucrările de pavoazare a trotuarelor de pe străzile Florilor și Livezilor, după care se va trece la celelalte străzi din cartier.

Ritmul lucrărilor ar putea fi accelerat dacă posesorii de autoturisme din zonă ar înțelege să mute mașinile încă de la primele ore ale dimineții, pentru a permite echipelor de muncitori să lucreze la eficiență maximă.