cavaleriWeekend-ul ce vine va fi unul spectaculos pentru băcăuanii care iubesc ceremonialele cavalerești, caii, fanfarele dar, mai ales, pentru cei care iubesc vinul de calitate.

Pentru că în Bacău va avea loc ceremonialul de înființare a scaunului cavaleresc Ordinul Cavalerilor Vinului European și acreditarea de noi membrii ai OCVE.

La manifestări vor participa șefii ordinului din Austria, Ungaria sau Cehia, dar „legatele” românești.

„Evenimentul constituie și o bună ocazie de promovare internațională a municipiului și județului nostru. Manifestările se vor desfășura conform ceremonialului specific ordinului”, a declarat Cristian Bunea, unul dintre organizatori și primul și singurul somelier cu patalama și medalion din Bacău.

Vinei seară, invitații vor participa la o serbare câmpenească organizată de Crama Domeniul Burcilor Traian – Bacău, prilejuită de împlinirea a 20 de ani de activitate. Inevitabil, aici vor avea loc și degustări de vinuri proprii.

A doua zi va începe la Tescani, la Casa Memorială George Enescu. Însă, spectacolul va începe cu adevărat pe la ora 16.00. Participanții la ceremonie vor pleca de la Policlinica veche spre Teatrul Bacovia, într-un soi de defilare, îmbrăcați în ținutele specifice ordinului, cu însemnele Ordinului, însoțiți de fanfară, călăreți și majorete.

Va avea loc și o „întâmpinare” a cavalerilor de către oficialități ale orașului și județului Bacău.

Ceremonia de  înființare a Scaunului Cavaleresc și de acreditare a noilor membri va avea loc de la 17.00, în sala  de spectacol a Teatrului Bacovia.

Pe toată perioada evenimentului, 12-14 iunie, va funcționa în Piața Tricolorului un mic târg de vinuri unde vor fi prezenți mai multi producători de vin. Practic, aici vor funcționa 8-9 mini-crame. Băcăuanii pasionați de vinuri de calitate vor avea ocazia să deguste licorile însă „în cadru organizat și contra-cost”.

Informații detaliate despre aceasta organizație culturală, cu peste 5000 de membrii din 26 de tari, găsiți pe site-ul: www.oeve.ro. Poza (organizatorii băcăuani) este de la Petru Done de la Economic.