Surse din cadrul UNPR susţin că Iacobescu a semnat deja cu organizaţia lui Mironescu beneficiind de statutul de independent, iar Solomon doar „şi-a anunţat decizia de a participa la scrutinul din 2012 sub sigla UNPR”, nu de alta dar şi-ar fi pierdut mandatul de primar conform legii.

iacobescu

Iacobescu

Gabriela Iacobescu este primarul independent din Podu Turcului. Fostă membră de bază a PSD, ea a candidat în 2008 ca independent, nefiind acceptată la acea dată de partidul ei de suflet. Cea mai mare calitate a Gabrielei Iacobescu este că l-a cununat pe Dorinel Umbrărescu în perioada în care acesta nu era încoronat „rege al asfaltului”.

 

solomon

Solomon

Adrian Solomon este primarul din Faraoani. Deşi este deja la al treilea mandat, era considerat un primar de perspectivă în PSD, cu reale şanse la încă un mandat, nefiind asimilat „dinozaurilor”. Solomon este primarul de comună cu cele mai multe proiecte comunitare atrase şi un pionier în acest domeniu. Plecarea sa din PSD poate fi un semnal periculos pentru opoziţie.

 

 

După o perioadă în care părea că se leagănă între inexistenţă şi gafe (numirea lui Dogaru la ARR), UNPR Bacău a început să prindă contur. Mai întâi l-au achiziţionat pe Laurenţiu Neghină de la Oneşti, apoi a anunţat că i-a încorporat pe liberalii Mihai Dăscălescu (Bereşti-Bistriţa), Mihai Funaru (Luizi Călugara), Dorinel Horghidan (Pirjol) şi Ovidiu Ivanciu (Răchitoasa) dar şi pe conservatorul Puiu Ciobanu (Dămieneşti).