sindicalistDecât să plătiţi cotizaţia la sindicat mai bine beţi o bere. Efectul va fi acelaşi. Vă pişaţi la gard. Să luăm un caz concret: Amurco.

Săptămâna asta, sindicatul de acolo şi-a scos în stradă oamenii. N-au avut nici de un trotuar bun, nu mai zic de-o piaţă plină. Efectul protestului tinde spre zero aproape absolut. Două ştiri ameţite. Niciun tocşou serios pe televiziunile centrale sau locale. 600 de şomeri nu contează? Eu zic că da, chiar foarte tare. Atunci cine-i de vină pentru situaţia jenantă în care au fost puşi viitorii şomeri? Răspuns: sindicatul, sau mai bine spus conducerea sa.

Cam cât de lipsit de ouă poţi să fii ca lider de sindicat, sau prins de ele, ca după ce îţi aterizează patronul în cap şi-ţi trimite în şomaj aproape toată fabrica, să nu ieşi public cu nicio declaraţie. Mai mult, îţi închizi telefonul pentru ziarişti. De ce te mai duci la prefect, de ce mai scoţi oamenii în stradă, dacă tot nu vrei să ştie lumea ce se întâmplă? E o fractură gravă de logică. Un fel de protest cu surdină, de răcnit în pungă.

N-am văzut o conferinţă de presă, n-am văzut un grevist al foamei, n-am văzut un lider de sindicat legat cu lanţuri de poarta intreprinderii, n-am văzut un drum blocat. Doar trei găini leşinate şi speriate, într-o poză din biroul prefectului.  Părerea mea este că ori sunt ilegal de proşti, ori vânduţi cu tot cu neamuri.

Eu nu zic că protestele mai zgomotoase ar rezolva ceva, însă una e să fii tratat ca găină şi alta ca dulău.

Şi ar fi bine să le intre în cap sindicaliştilor idioţi sau vânduţi că patronul nu dă drumul la instalaţii ca să facă protecţie socială, ci ca să facă profit (cum e şi normal). Adică, el nu ţine în viaţă Amurco pentru că-i sunt dragi slugile, ci ca să facă bani.

Cred că şi Nicolae înjură de ciudă că n-are sindicate puternice. Cum mai sperie el Guverul? Cu retragerea finanţării pesedeului, când ăştia-s la putere şi au toate sursele pe mână?