cl bacauDe ceva vreme se insistă cu ”noua primărie”. La început am crezut că e o glumiță, un fel de aruncatul la popor să vedem reacția, o empirică prospectare de piață.

Numai că se îngroașă gluma. Se fac tot felul de demersuri, cum a fost și cel de ieri, anunțarea și aprobarea, în Consiliul Local, unui concurs de idei pentru viitorul sediu.

Totuși, eu cred că va rămâne la stadiul de artificiu electoral.

În lipsa unui studiu de trafic profesionist și a unei analize serioase a evoluției traficului, măcar a unei simulări la mișto, îmi permit să spun că decizia este una extrem de proastă din simplul motiv că ar omorî traficul în zonă.

Un sediu de Primărie pe locul parcării de la hotel Moldova, cu treizeci de parcări subterane și supraterane ar bloca definitiv zona.

Giratoriul de la statuia Babanului se blochează la anumite ore și acum. Dimineața, de exemplu, este nevoie de minimum 3 polițiști ca să nu se ajungă la bătălii între șoferi.

Nu vreau să mă gândesc ce ar putea fi în cazul în care în zonă ar fi vreo 4 ani (minimum) un șantier, după care centrul de greutate al administrației s-ar muta acolo.

Aș fi fost mult mai liniștit dacă vreun consilier băcăuan ar fi întrebat asta. Însă nu-i timpul pierdut.

Am și o sugestie extrem de serioasă: noul sediu al Primăriei ar putea fi amplasat, extrem de eficient din toate punctele de vedere, în zona Centrului de Afaceri ”Cancicov”.

Argumentul ”e departe” nu stă deloc în picioare. Și actualul sediu e departe pentru un băcăuan din URA sau din cartierul Nord. Transportul public în comun ar putea rezolva ”problema”.

Unde mai pui că aleșii noștri cunosc bine drumul, acolo desfășurându-se de câțiva ani ședințele de Consiliu Local. Nu le-ar trebui perioadă de acomodare.