Voturile lui Sechelariu nu se lipesc de PDL în niciun fel. Câteva simulări arată că, în ciuda insistenţei cu care se vehiculează o apropiere între partidul de guvernământ şi fostul primar, simpatizanţii acestuia din urmă nu sunt de acord. Astfel, dacă Sechelariu ar renunţa la intenţia de a candida, voturile sale s-ar îndrepta în majoritate către Cristi Manolache. Legionarul este identificat drept candidatul cu profilul cel mai apropiat de aşteptările lor. În studiu n-au fost incluşi Nicu Zaharia şi nici Georgian Târnăcop.

Dacă ar candida Sechelariu, mai bine de jumătate dintre votanţii săi l-ar susţine pe Dragoş Benea la Consiliul Judeţean. L-ar vota oricum, cu sau fără candidatura lui Seche.

O a treia concluzie ar fi că electoratul lui Sechelariu este unul talibanizat. N-ar vota sub nicio formă USL-ul la Consiliul Local. Atitudinea este oarecum explicabilă, liderul USL este Romeo Stavarache. Dar nici PDL nu prea este pe placul lor.

Informaţiile sunt pe surse, la cald. Le-am publicat pentru că par destul de logice, iar sursa este una pe care eu o consider credibilă

Apropo de Sechelariu, în anumite cercuri politice se discută destul de insistent că nu va candida şi că anunţurile repetate că va intra în cursa pentru Primărie sunt o cacealma.