Domnule viceprimar Dragoş Luchian,

Îmi pare sincer rău să vă atrag atenţia că hârtia pe care aţi semnat-o astăzi este o minciună în stare pură, nu un comunicat politic. 

Am participat, astăzi, la aceeaşi şedinţă a Consiliului Local Bacău, dumneavoastră în calitate de viceprimar şi „lider al grupului PNL”, iar eu ca umil observator cu statut de blogăr.  Depun mărturie sub jurământ că altceva s-a întâmplat acolo. Dumneavoastră puteţi veni cu înregistrarea şedinţei. Ce s-a întâmplat voi descrie, pentru cititorii mei, după ce închei această scrisoare deschisă.

Am, însă, trei întrebări:

  1. De unde aţi tras dumneavoastră concluzia că reprezentanţii PDL şi PSD au votat „împotriva iniţiativei primarului” dacă votul a fost secret? Mai mult, la votul deschis de la amendament trei consilieri liberali au votat „pentru”, alături de PDL şi PSD, iar preşedintele de şedinţă, consilier PDL, a declarat public, la final, că a votat în favoarea proiectului.
  2. Dacă amendamentul consilierului Munteanu a fost susţinut de cei 10 consilieri (4 PDL, 3 PSD şi 3 PNL) de ce nu s-a încercat o mediere? Eraţi într-o inferioaritate clară (la şedinţă au fost 17 consilieri), iar dreptatea era, cumva, de partea celor care au susţinut amendamentul. Pe ce aţi mizat? Sper că nu pe unitatea „de monolit” a USL?
  3. N-am auzit în timpul dezbaterilor nicun argument care să susţină proiectul în forma propusă de Stavarache. Este posibil să mă înşel?

Eu cred sincer că dându-vă seama că anexa la proiectul de hotărâre este făcută anapoda, aţi vrut să trântiţi proiectul şi apoi să daţi vina pe „inamici”. Ori aţi dat dovadă de o crasă inabilitate politică.

În speranţa că semnătura de pe comunicat nu vă aparţine,

Cu stimă

Cătălin Bejan