Lista ARD nu e chiar definitivă așa cum am spus eu acum câteva zile. Au mai apărut modificări, înlocuiri de persoane sau schimburi de locuri. La emisiunea „Față în față”, de acum două zile, Gabriel Berca a dezvăluit că fostul prefect al Bacăului și candidat la președenția CJ, Constantin Scripăț nu mai candidează la parlamentarele din 9 decembrie. El ar fi urmat să se lupte pe Colegiul nr. 8 cu pesedistul Iulian Iancu. Colegiul respectiv nu este o variantă tocmai rea pentru un candidat ARD, din simplul motiv că acolo este cea mai mare concentrare de primari PDL.

În locul lui Scripăț va candida pedelistul Cristian Cucuian (fost senator 2004-2008). Astfel se reface cuplul de la parlamentarele din 2008,. Atunci a câștigat Iancu.

Nici în ceea ce-l privește pe liderul ARD Bacău lucrurile nu sunt bătute în cuie. Berca a insistat să luăm în calcul nu doar varianta candidaturii sale în Colegiul 3 pentru Camera Deputaților, ci și o eventuală candidatură pe Colegiul 1 Senat, adică să intre în cursă cu viceprimarul municipiului Dragoș Luchian.