Mâine, ziariştii băcăuani au de treabă. Prefectul Scripăţ şi-a pus în cap să-i vadă la aceeaşi masă pe toţi parlamentarii băcăuani. Nu mai ştiu a cui a fost ideea (deşi m-am interesat în stânga şi dreapta), dar la ultima conferinţă de presă prefectul a zis ceva de o Comisie de dialog social la care să cheme multă lume. Surse din Prefectură susţin că pe lângă participanţii obişnuiţi (şefii de deconcentrate, reprezentanţii patronatelor şi ai sindicatelor) pentru mâine au fost invitaţi  toţi parlamentarii, primarii celor trei municipii, reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai bisericii. Ce vrea Scripăţ să facă mâine aduce a Divanul de pe vremea lui Cuza, numai că are altă menire. Şi va lipsi un moş Ion Roată (sper că nu şi înţelepciunea sa).   

Dacă ideea a fost sau nu a prefectului sau a venit dinspre Consiliul Judeţean nu prea mai are importanţă. Sunt curios cine va zice pas, că vor fi sigur şi din aceştia. Motivat, bineînţeles.  La fel de curios sunt ce se va discuta, că subiecte sunt. E puţin ciudat cum a fost convocată această comisie mamut cu puţin timp înainte de şedinţa Consiliului Judeţean în care va fi dezbătut şi împărţit bugetul Bacăului pe anul 2012.

Vacanţă parlamentară e. Drumuri înzăpezite (deocamdată) nu-s. Subiecte sunt. Cald în sala de şedinţe e, nişte cafea, apă plată şi alune s-or găsi. Interes din partea presei probabil că este. Acum să vedem cine vine.