MiroseanuDe ieri, 1 septembrie, Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bacău are un nou director, zic sursele mele. Astfel, Liviu Miroșeanu ar fi fost înlocuit deja de Iulian Arbunea.

Miroșeanu conducea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bacău din 01.04.2009. De ieri, acesta și-a schimbat locul de muncă din Bacău în București, însă în aceeași instituție. 

Arbunea a mai condus OCPI Bacău prin 2006, dacă-mi aduc bine aminte, adică pe vremea guvernării liberale. Acum, se pare că va ocupa funcția 6 luni (interimar) cu voie de la PSD.

Aceleași surse susțin că Miroșeanu și-ar fi prezentat demisia, altfel mișcarea nu prea ar fi putut avea loc discret.

Asta înseamnă că s-a negociat politic, deși, la instalare, acum 5 ani, fostul director dăduse un examen unde obținuse o notă foarte mare (dacă îmi aduc bine aminte cea mai mare din țară).

Deci, politicul e-n tot și-n toate, ca să parafrazez o cunoscută poezie proletcultistă. Originalul era cu ”partidul”, dar nu-i mare diferență.

Mi-ar fi plăcut să am și o declarație de la fostul director, pentru că era unul dintre puținii care nu s-a ascuns niciodată de presă, însă astăzi o fi avut omul treabă cu mutatul în Capitală de nu mi-a răspuns la telefon.