pontaDeși nu e la fel de spectaculoasă ca vulpea lui Remus sau poezia lui Cosma, afirmația premierului Ponta, cum că orice elev de clasa întâi are telefon cu internet mi se pare de o gravitate maximă.

Demonstrează, clar, că habar n-are ce țară conduce ca premier și ce țară vrea să conducă, de la Cotroceni, ca președinte.

Știu, Ponta e un mincinos dovedit, însă, de data asta, nu-l suspectez de rea intenție. El a fost sincer. Așa știe el, așa i s-a spus. Nici ăia care i-au spus nu l-au mințit. Așa știu ei.

Dacă ei și toate cunoștințele lor au un anumit confort financiar, pe principiul ”ban la ban și păduche la păduche”, li se pare că așa are toată lumea, sau măcar pe acolo.

Oamenii ăștia sunt rupți de țară, de realitățile ei.

Asta mi se pare extrem de grav.

Proaspăt re-re-lansatul candidat PSD la președenție habar n-are de talpa țării. În țara lui toată lumea are ”telefon cu internet”. Săracii care n-au ”telefoane cu internet” sunt din altă Românie, a săracilor.

Nu e nicio vină să fii bogat. În schimb, este de compătimit să fii prostuț și îngâmfat, să nu știi pe unde calci. Abia atunci îți zice lumea ”săracul”.

– Victore, nici la școlile din centrul Bacăului nu există ceea ce crezi tu. La fel este și la Piatra Neamț, crede-mă pe cuvânt. Întreabă-l pe Oprișan cum e la Focșani. Dar, să-ți zică pe bune.

Că la Pufești, Cândești sau Blăgești lucrurile stau mult mai rău, ca să nu zic invers.