S-a cam terminat şi cu FCM Bacău. Cel puţin aşa pare după ce a debutat furtunos, cu o neprezentare, în prima etapă a ligii a doua. N-or fi avut bani de motorină până la Buftea.

Dacă acum vreo doi ani Sechelariu plângea că l-a retrogradat Stavarache, acum a rezolvat-o singur.”Din păcate, situația financiară nu ne-a permis sa ne prezentăm în prima etapă. Cu siguranţă, nici la următoarea etapă nu ne vom prezenta”, a declarat un oficial al clubului. Păi, la a treia e gata, din câte ştiu eu. Nu cunosc prea bine regulamentele, dar cred că i s-a pus cruce. Nu vreau să dezvolt întreaga poveste a FCM, însă clubul băcăuan iese din scenă umilt. Nu merita asta.

N-am să mă apuc să “analizez” situaţia. Au grijă alţii. Un lucru e cert. FCM a murit având la timonă tocmai pe salvatorul din 1992. Dacă atunci, preluarea echipei, a fost o soluţie salvatoare pentru echipa fanion a Bacăului, de ce n-ar fi fost acum cedarea ei soluţia salvatoare? Asta dacă pe patronul ei l-ar fi durut într-adevăr inima de această echipă, aşa cum a susţinut tot timpul.

Nu înţeleg, totuşi, de ce s-a ţinut ascuns că astăzi FCM nu se va prezenta astăzi la meci. Ce era aşa secret? Dezastrul financiar de la FCM este cunoscut de mult timp. S-a aşteptat vreo soluţie miracol? Să-l viseze Gigi Becali pe sfântul Dumitru că-i porunceşte să-i dea banii lui Doru, iar ciobanul să se trezească înspăimântat şi să trimită valiza cu euroi la Bacău, pentru mântuirea de păcate? Sau să îl apuce remuşcările pe Romeo Stavarache, care să vină la foişor plângând, cu titlul de proprietate pe terenul de la Transport Public într-un buzunar, cu PUG Bacăului, în care terenurile de la Letea sunt în intravilan, în buzunarul de la piept, şi cu un contract de cesionare gratuită pentru Piaţa Centrală (toată) pe următorii 149 de ani, în dinţi?