Barna nu mi-a fost simpatic niciodată, însă acum m-a convins definitiv.

Să spui că „ieșirea din criză nu este mandatul USR” e o idioțenie marcă înregistrată.

Mie-mi sună că „salvarea României nu este mandatul Uniunii Salvați România”.

Logic, nu? Eu cred că Barna e o greșeală politică în sine și că nu va face carieră în zona asta. Are niște fracturi de logică rar întâlnite. E genul care vorbește doct din spatele unor ochelari, care-i asigură un aer de intelectual subțire, și care nu suportă să fie contrazis. Pare foarte bine antrenat să se contrazică la nesfârșit cu oricine pe orice temă.

Mie nu-mi sună bine nici aia cu „vechea clasă politică e vinovată de toate(…), trebuie să ne votați pe noi cei care am stat până acum deoparte” – citatul e aproximativ.

Într-o logică electorală cinică afirmația pare oarecum corectă, însă ea se transformă într-un autodenunț dacă o citești corect.

Statul deoparte nu e o virtute este complicitate.

Pasivitatea poate fi chiar penală. Dacă asiști impasibil la o infracțiune în desfășurare, oricum s-ar numi ea furt, tâlhărie, crimă, viol, poți fi definit drept complice, mai ales dacă tăinuiești asta ani de zile, așa cum e cazul domnului Barna, un băiat instruit care și-a dat seama de ce se întâmplă în România.

Deci onorabilul Dan Barna a fost complicele politicienilor români cel puțin 10 ani de zile și acum ne spune că aceștia trebuie să plece acasă. Nu cumva ar trebui să plece odată cu ei și complicii lor?